Avon

LORY JORDAN

Campaniile Avon


AFLA CA ESTI BINE!

In 1955 se infiinteaza Fundatia Avon, a carei misiune este imbunatatirea vietii femeilor si a familiilor lor. Activitatea Fundatiei Avon se concentreaza pe trei arii principale: lupta impotriva cancerului la san si a violentei domestice si asistenta in caz de dezastru. In lupta impotriva cancerului la san, din 1992 si pana in prezent, Avon a strans si donat peste 660 milioane de dolari, finantand in 50 de tari din intreaga lume programe specializate in prevenirea si tratarea acestei boli.
Incepand de anul acesta, noul Ambasador Global Avon este cunoscuta actrita Reese Witherspoon.
Campania “1 din 8 femei” desfasurata de Avon Romania se inscrie in efortul global al Fundatiei Avon de a informa populatia privind incidenta si diagnosticarea precoce a cancerului la san si gasirea unui tratament care sa duca la eradicarea acestei boli.
Misiunea campaniei Avon impotriva cancerului la san este sa stranga fonduri pentru a finanta programe educative destinate informarii si educarii femeilor din Romania in privinta diagnosticarii precoce a cancerului la san si pentru a asigura ingrijire medicala de calitate pentru toti pacientii diagnosticati cu cancer la san.
Obiectiv 2008:  Cresterea notorietatii privind depistarea precoce a cancerului mamar in randul femeilor peste 30 de ani. De ce? In Romania, aproximativ 5600 de femei afla in fiecare an ca au cancer la san. Mai putin de 10% dintre acestea ajung sa fie diagnosticate in faza incipienta, cand sansele de tratament si supravietuire sunt maxime.
Obiectiv 2009:  Integrarea autoexaminarii si a ingrijirii sanatatii sanilor in ritualul firesc de infrumusetare pe care orice femeie il face zilnic. De ce? In Romania, aproximativ 5600 de femei afla in fiecare an ca au cancer la san. Mai putin de 10% dintre acestea ajung sa fie diagnosticate in faza incipienta, cand sansele de tratament si supravietuire sunt maxime.



VIOLENTA DOMESTICA

Violenta in familie poate afecta pe oricine, indiferent de religie, culoare sau statut social. Este cea mai frecventa forma de violenta impotriva femeii. In Romania, in 64% dintre cazurile de violenta domestica, victimele sunt femei.(Sursa: Sondaj Curs, Sondaj de opinie reprezentativ la nivel national, martie-aprilie 2008)
Violenta domestica cuprinde violenta comisa in familie, impotriva partenerilor de orice sex, comisa de parinti impotriva copiilor, tratamentul necorespunzator al persoanelor in varsta si cu dizabilitati de catre oricare membru al familiei.
Violenta impotriva femeii imbraca diverse forme si nu discrimineaza in functie de varsta, profesie, educatie.
"Violenta indreptata asupra femeii reprezinta orice act de violenta fundamentat pe diferenta de gen, care rezulta sau care poate rezulta intr-o vatamare sau suferinta fizica, sexuala sau psihologica a femeilor, inclusiv amenintarile cu asemenea acte, coercitia sau privarea arbitrara de libertati, indiferent daca acestea apar in viata publica sau privata".
(Sursa: a Patra Conferinte Mondiale asupra problemelor Femeilor, Beijing 1995)

In Romania, se estimeaza ca in fiecare minut 2 femei cad victime ale violentei domestice. Din estimatul de peste 1,2 milioane de femei victime ale violentei domestice in fiecare an, mai putin de 1% intra in statisticile oficiale ca urmare a depunerii unei plangeri impotriva agresorului.
(Sursa: Sondaj Curs, Sondaj de opinie reprezentativ la nivel national, martie-aprilie 2008 si Date statistice inregistrate de ANPF in perioada ianuarie 2004-septembrie 2008)